09.08.2021

“Hesburger” pārdošanas apjoms Latvijā septiņu mēnešu laikā pieaudzis par 10%

Baltijā lielākās ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes "Hesburger" pārdošanas apjoms Latvijā 2021. gada pirmajos septiņos mēnešos pieaudzis par 10%, sasniedzot 18,8 miljonus eiro, liecina uzņēmuma apkopotie finanšu dati. Tikmēr lielākais kāpums Baltijas valstu vidū sasniegts Lietuvā, pārdošanas apjomam palielinoties par 11,8% jeb 19,3 miljoniem eiro.

Stabilu pārdošanas apjoma kāpumu gada pirmajos septiņos mēnešos piedzīvojušas visas Baltijas valstis, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2020. gadā. No tām straujāko kāpumu sasniegusi Lietuva, pārdošanas apjomam palielinoties par 11,8%, kam seko Latvija ar 10% pieaugumu. Igaunijā pārdošanas apjoms kāpis par 8% jeb 16,3 miljoniem eiro.

Kā norāda “Hesburger” Starptautiskās attīstības un mārketinga direktore Ieva Salmela, pārdošanas apjomi galvenokārt pieauguši pandēmijas ietekmē, kur līdzās pirkumu biežākai veikšanai “Hesburger” mobilajā lietotnē, palielinājās arī auto kasu (drive-in) pakalpojuma apjomi, tiem kļūstot par galvenajiem pārdošanas kanāliem šajā laikā. Tāpat šogad turpināta jaunu akcijas produktu ieviešana, kas izraisījusi lielu atsaucību klientu vidū.

“Pozitīvie darbības rezultāti apliecina, ka mūsu klientu lojalitāte saglabājusies nemainīgi augsta un pat palielinājusies, neskatoties uz pandēmijas apstākļiem, kas varēja mainīt to iepirkšanās paradumus. Par to liecina gan jaunu lietotāju skaita pieaugums mūsu mobilajā lietotnē, gan kopējais veikto pirkumu skaita pieaugums. Saņemtais klientu novērtējums mūs mudina arī turpmāk strādāt pie augstas kvalitātes un daudzveidīga sortimenta nodrošināšanas, patīkamas atmosfēras radīšanas iepērkoties mūsu restorānos, papildus uzmanību pievēršot arī klientu servisa procesu pilnveidei,” uzsver I. Salmela.

Vienlaikus viņa uzsver, ka pandēmijas laikā gūtā pieredze par digitālās vides aktīvāku izmantošanu ātrās ēdināšanas sektorā ir devusi būtiskas atziņas, kā uzņēmumam turpināt investēt digitālo risinājumu attīstībā visā restorānu tīklā.

Šobrīd Baltijā darbojas 155 “Hesburger” restorāni, no kuriem Lietuvā atrodas 57 restorāni, Latvijā 49 un Igaunijā - 49 restorāni.