HESBURGER DARBINIEKU STĀSTI #11

Saliedēta komanda = veiksmīga darba atslēga

Šogad aprit 8 gadi, kopš Ieva Konute kļuva par daļu no “Hesburger” komandas. Tolaik, vēl īsti nezinot, ar ko viņa vēlas nodarboties tālāk, bija skaidrs, ka bez pirmās darba pieredzes neiztikt jebkurā gadījumā. Tāpēc vasarā pēc vidusskolas absolvēšanas viņa nolēma pilnveidot savas komunikācijas prasmes un sāka strādāt ātrās ēdināšanas restorānā, kur komunikācija ar klientiem ir neatņemama sastāvdaļa. Uzņēmuma dinamika un ikdiena restorānā Ievu aizrāva tik ļoti, ka viņa nolēma savas darba gaitas uzņēmumā turpināt, turklāt drīz vien viņa tika paaugstināta par maiņas vecāko, bet jau pēc diviem gadiem – ieņēma Jelgavas Katoļu ielas restorāna vadītājas amatu.

Viens no Ievas kā restorāna vadītājas galvenajiem uzdevumiem ir veidot saliedētu un spēcīgu kolektīvu, kas lieliski spēj sadarboties un strādāt komandā. Ieva atzīst: “Komandas izveide, tās darba pārraudzība un arī saliedēšana vienlaikus ir gan darba saldais ēdiens, gan lielākais izaicinājums, jo darbinieki jāspēj motivēt pat sarežģītākajās situācijās.”

Jau sešus gadus Ieva veic restorāna vadītājas pienākumus un atzīst, ka šo gadu laikā viņa “Hesburger” virtuvē jūtas gluži kā TV kulinārijas šovā, katru reizi cenšoties pagatavot visgardāko maltīti un pārspēt iepriekšējo veikumu. Arī ne viens vien jaunais darbinieks bijis patīkami pārsteigts par iespēju pagatavot maltītes no A-Z un uzzināt, kas tad slēpjas iemīļoto produktu receptēs. Starp citu, vistas tortilju viņa prot pagatavot tik gardi, ka arī pati nespēj atteikties to nobaudīt pusdienu pārtraukumā, kopā ar kolēģiem pārrunājot darba nedēļā plānoto un jau pieredzēto.

Ieva ir divu bērnu māmiņa, tāpēc savu brīvo laiku viņa lielākoties pavada ar bērniem, dodoties kopīgos piedzīvojumos pie dabas vai domājot jaunas, radošas rotaļas. Noteikti prātosiet, kur jaunā māmiņa gūst enerģiju, lai tā pietiktu kā darbam, tā ģimenei? Ievas lielākais enerģijas avots un iedvesma ir smaidīgi un pozitīvi cilvēki sev apkārt, tāpēc arī savā komandā viņa labprāt uzņemtu aktīvu, zinātkāru un atvērtu kolēģi, kas savu smaidu spēj “pielipināt” arī citiem kolēģiem un restorāna apmeklētājiem.