“Hesburger” izstrādā ekoloģisku darba apģērba līniju
“Hesburger”, Somijā un Baltijā lielākā ātrās ēdināšanas ķēde ir parakstījusi sadarbības līgumu ar uzņēmumu „Touchpoint” par ekoloģisku darba apģērbu ētisku ražošanu vairāk nekā 6000 „Hesburger” darbiniekiem. Sadarbībā ar pazīstamo eko dizaineri Annu Sairo (Anna Sairoa) ir izstrādāta jauna, ekoloģiska darba apģērba līnija, tās ražošanas procesā tiks izmantotas apmēram 100 000 otrreiz pārstrādātas plastmasas pudeles.
Jaunais, ekoloģiskais „Hesburger” darba apģērbs tiek ražots Igaunijā, un līdz 2014. gada nogalei tas pakāpeniski būs pieejams visiem „Hesburger” darbiniekiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā.
Ieva Salmela, „Hesburger” attīstības direktore Baltijas valstīs: „Ilgtspējīga attīstība un vides aizsardzība ir „Hesburger” darba prioritātes, sākot no transporta un loģistikas sistēmas organizēšanas, līdz restorānu ēku būvniecībai, atkritumu pārstrādei un ēdiena iepakojuma materiālam. Tādēļ ir patiess prieks, ka sadarbībā ar Londonā strādājošo Somijas izcelsmes modes dizaineri, eko dizaina eksperti Annu Sairo esam spēruši nākamo soli vides aizsardzības un resursu taupības virzienā. Mūsu ķēdē ar vairāk nekā 400 restorānu un 6100 darbinieku ir liela darba apģērba un reklāmas materiālu aprite. Anna Sairo ir radusi lielisku risinājumu, kā tos pēc lietošanas izmantot atkārtoti, izstrādājot kvalitatīvu un funkcionālu darba apģērbu, kura ražošanas procesā tiek ievērota „Hesburger” zaļā politika.”
„Hesburger” ekoloģiskā darba apģērbu līnijas autore, Somijas dizainere Anna Sairo uzsver: „Šis ir unikāls ilgtspējīga dizaina projekts un zaļās domāšanas piemērs, ar ko varam lepoties. Sadarbībā ar „Hesburger” esam veidojuši mazāka apjoma dizaina projektus, piemēram, korporatīvās dāvanas no otrreiz pārstrādāta tekstilmateriāla, bet šis ir vērienīgākais eko dizaina piemērs, jo radīta plaša darba apģērba līnija, kurā ietilpst krekli, bikses un aksesuāri. No dizaina viedokļa tas vienmēr ir izaicinājums – radīt unikālu un inovatīvu kolekciju, kas ir funkcionāla un atbilst ātrās ēdināšanas darbinieku vajadzībām, tajā pašā laikā uzsverot tās ekoloģisko izcelsmi, piemēram, to, ka darbinieku krekli ražoti no otrreiz pārstrādātām plastmasas pudelēm.”
„Hesburger” darba apģērbu līnija veidota atbilstoši ilgtspējīga dizaina principiem un tās materiāls paredzēts ilgai kalpošanai, tāpat arī darbinieki tiek apmācīti, kā kopt apģērbu videi draudzīgā veidā.